LFS-Agder: Sykkeltur til Skagen

Fotograf: Kenneth Pedersen
Fotograf: Kenneth Pedersen

Sykkeltur fra Hirtshals til Skagen

I 2015 begynte Ole Christian Stray og Freddy Ulvseth i fra LFS-Agder å prate om sykling og kom på ideen om å sykle fra Hirtshals til Skagen på våre trehjulinger, en tur på ca 5 mil som burde gå bra med tanke på el. hjelpemotor og følgebil med.

Planen ble lagt og i Mars i 2016 ble det sendt inn søknad til Extra Express om midler til turen.
Planen var å gjennomføre turen i juni 2016.

Søknaden ble innvilget og vi begynte å reklamere for å få med flere til å sykle sammen med oss, det ble annonse i Fedrelandsvennen og på internett (sosiale media) og det kom en del henvendelser, men det var personer som ikke hadde sykkel og lignende, så vi henvendte oss til LARS-Agder, der er det ryggmargskadde som har håndsykler og som også er glade i å sykle. Da de har lignende utfordringer som oss så vi tenkte at en samsykling med de hadde vært gøy. Vi ble da ca 10 stk som ville være med og gjennomføre turen.

Dessverre ble Ole Christian syk og turen ble utsatt. Sommeren kom og i August gikk dessverre Ole Christian bort. Turen ble da utsatt til 2017.
I Mars 2017 begynte Freddy, i samråd med styret i LFS-Agder at turen skulle gjennomføres og Freddy begynte planleggingen på nytt. Det ble sendt ut invitasjoner på nytt og datoen ble satt 23-24 mai. Vi ble da 7 stk som skulle reise og gjennomføre turen. Hotellet og båtreisen er bestilt, og værmeldingen ble bare bedre og bedre.

Dagen før avreise kom det dessverre 2 avbestillinger på grunn av sykdom. Og på tross av bred etterlysninger og invitasjoner i siste liten var det ikke mulig å få noen til å steppe inn på så kort varsel som kunne sykle med oss.

Så fra å være 7 personer og 2 biler ble vi nå 5 personer og med litt omrokeringer fikk vi alle plass i en bil med stor tilhenger full av sykler.

Deltakerne var:

Freddy Ulvseth            LFS-Agder

Helle Kristin Ulvseth  Pårørende til Freddy og hjelper på turen.

Arne Mjåland               LFS-Vestfold

Frank Gyland               LARS-Agder

Kenneth Pedersen      Sjåfør og fotograf

 

Avreisedagen:

Fotograf: Kenneth Pedersen
Fotograf: Kenneth Pedersen
Fotograf: Kenneth Pedersen
Fotograf: Kenneth Pedersen

Freddy og Helle begynte dagen kl 5 med å kjørte rundt å hentet deltakerne, klokken 7 sjekket vi inn på kaien hos ColorLine og kom oss greit om bord på Superspeed 1 og fant plassen vår i buffeten Catch mei f you can. Turen ned var det flatt hav og mye god mat å få.
Vi var i land i Hirtshals klokken 11:15 og klokken 12 var vi ferdig rigget og klare til start utenfor Nordsjøakvariet.
Turen gikk langs rute 1 mot Skagen, i flott vær, lett overskyet, vindstille og god temperatur.
Vi passerte masse flotte steder, sanddyner, og skogholt. Hele veien var det flotte fine sykkelstier enten på grus eller asfalt.

Underveis ble det pauser med litt sandwicher fra Geheb og litt drikke.
Påfyll av energi er viktig og vi tok oss tid til å nyte turen.
Det ble også tid til å stoppe å se på de flotte sanddynene og bygninger underveis.

Langs ruten så vi også mye dyreliv, ørn, hauker, ekorn og ett sted var det et rådyr som tydeligvis hadde blitt påkjørt tidligere på dagen.

Utpå dagen kom vi oss frem til Hotellet, Da var det inn å dusje og hvile, deretter møttes vi til middag. En tre retters passet veldig bra etter dagens økt.

Det ble ikke sene kvelden på noen av oss den dagen, alle var klare for en tidlig kveld.

 

 

Neste morgen ble det felles frokost/morgenmat.

Deretter sjekket vi ut og satte oss på sykkelen igjen, denne gangen syklet vi til fyret i Skagen, gjennom skagen sentrum. Alle var vi enige om at å sykle i Danmark var fantastisk, i hvertfall med det været og så lite vind som vi hadde på turen.

 

Vi pakket så syklene i tilhengeren og satte kursen for Bilka i Aarhus, tid for shopping.
På Bilka tok vi en lunch sammen før vi delte vi lag og shoppet hver for oss.

Klokken 17 møttes vi igjen og satte kursen mot Hirtshals. På vei dit prøvde vi å rekke SuperVin i Hjørring, men der var det stengt. Vi dro i stedet til fyret utenfor Hirtshals for å knipse litt bilder og sånn.

Klokken 19 sjekket vi inn på båten og fikk plass i buffeten. På båten var det lite folk, så det ble mye mat og desserter på oss 😉

Når vi kom i land gikk det glatt igjennom tollen, og deretter ble det ei runde for å levere turfølget, klokken 2 var det natta.

Alle var fornøyde og turen var en suksess og håper vi kan gjenta turen neste år.

 

 

 

 

Rull til toppen