Svar til: Hjerneslag i lillehjernen/balansesentret

Hjem Forum Din Historie Hjerneslag i lillehjernen/balansesentret Svar til: Hjerneslag i lillehjernen/balansesentret

#979
ullsju
Gjest

HEI!
Godt at flere kommenterer. Synes det er vanskelig som jeg skrev over å finne faglig støtte her. tenkte jeg skal bidra med mine erfaringer igjen:
Victoria: joda, har det akkurat slik, Ha begynt med styrketrening igjen, og er blitt dårlig igjen. Jeg tror nå jeg skal prøve å drive mer med bevegelighetstrening, og nesten legebesøk, skal jeg be om hjelp, gjerne fysioterapi støtte fra ett treningssenter, der jeg kan få massasje, eller noe slikt, slik at jeg kan motvirke stivheten som oppstår. Jeg har funnet ut at nakkestivhet er alment kjent problem, og når du trener med vekter eller lignende så vil nok kroppen stivne til, og det gir mange utslag.
Det jeg kan si er at jo mer en trener, og jo sterkere en blir jo bedre fungerer man i hverdagen.

Leif: lettt dragning mot en side har jeg og hatt pga balanseorganet. Trening hjelper her. Samt at Fruen har fått meg til å gå fortere, og se litt fremover, da kommer det seg. Men når jeg er trøtt så er det tilbake,

Lise: svimmelhet og hodepine og øresus er nok kjent ja. svimmelheten kommer vel av at balanseorganet er i lillehjernen, og blir nok skadet. Når man anstrenger seg, virker det på meg som hodepinen kommer. Øresus forstår jeg ikke hvorfor det er der, men har samme problemet.

Jeg har nå forsøkt meg med å studere litt igjen, og jobbe litt, men det virker vanskelig. Virker som når jeg sitter og leser til eksamen så går det helt gale i hodet. Jeg klarer ikke å konsentrere meg over lang tid, maks ett par timer, så blir det hodeverk, og stivhet i nakke. Om kvelden så er det plutselige akutte smerter, og det er bare å gå å legge seg. Så jeg tror jeg må gi opp dette.

jeg har etter noen år begynt å komme til min egen konklusjon om at jeg for andre ser helt normal ut, men de langtidsvirkningene jeg sliter med er:
– Alltid svimmel, men graden varierer av hva jeg har gjort. trening er beste medisin.
– Konsentrasjonsvansker over tid, kan avhjelpes ved å ta noen pauser gjennom dagen.
– Lavere grad av evne til å resonnere over en rekke av tanker.
– Problemer med nakkestivhet som gir økning av svimmelheten. skal nå prøve å få mer hjelp her for å se om det hjelper.
-Må bruke mer krefter for å «ta meg sammen» og gjøre ulike aktiviteter, lett å sette seg ned i sofaen. Lager huskelister og mål for dagen og uken. Har sagt til de nærmeste at jeg kan ikke for mye så de må velge/Prioritere, og muntre meg opp så skal jeg gå igang.

Mest av alt er jeg også nå for tiden litt mer deprimert, når det etter noenår går opp for meg at jeg aldri blri helt OK, men må finne en livsstil som gjør at jeg fungerer, ikke lett å akseptere alltid.
Fint med flere som deler erfaringer og opplevelser.

Rull til toppen