Veien mot uføretrygd? Noen som føler seg motarbeidet av NAV?

Hjem Forum Din Historie Veien mot uføretrygd? Noen som føler seg motarbeidet av NAV?

Dette emnet inneholder 9 svar, har 1 deltaker og ble sist oppdatert av  Jon 4 måneder, 1 uke siden.

Viser 10 innlegg - 1 til 10 (av totalt 10)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #940 Svar

  Irene

  Noen som kan gi meg tips/råd til hvordan vi kan få fortgang i prosessen frem mot uføre? Lege, fysioterapaut, bed.lege og jeg kan ikke skjønne hvorfor min mann må gjennom en lang prosess med kartlegging av arbeidsevne, rammet av hjerneslag med utfall høyre side, er nå oppe og går men med redusert gangteknikk, lammelse høyre arm, dårlig balanse, afasiproblem, og mindre kognitive utfall. NAV mener at vi kan ikke avskrive han fra arbeidslivet, vi bør vente etpar år og se etter fremgang, selv om vi har stått på stedet hvil siste året, Om vi skulle være så heldig og havne i den situasjon at han om 5 år vil oppnå en arb.evne på 20 prosent er det vel ikke noe i veien for at han da kan få prøve seg i arb.livet igjen?. Noen som har erfaring med dette? Føler alt står på stedet hvil og stenger hodet i NAV-veggen

  #941 Svar

  Irene

  Nnoen som kan tipse om et lukket forum for pårørende.?

  #942 Svar

  Randi Nesje

  Dessverre er det vel bare nefative erfaringer jeg har fra NAV (dengang trygdekontoret) men tror vel at fastlegen kan få litt fortgang i dette hvis han presser på. Tro mannen min ventet ett å før det ble konstatert at han ikke kom i arbeide mer, og da fikk han uføretrygd. Så det er viktig å få fastlegen til å reagere.
  Er en lukket pårørendegruppe på facebook…… lykke til Randi

  #943 Svar

  Andreas

  Hvor på facebook er den en lukket pårørendegruppe?? Har du noen lenke? Eller hvor kan jeg finne den?

  #944 Svar

  AK
  #945 Svar

  Andreas

  Kommer ikke inn der jeg.

  #946 Svar

  Irene

  Kan ta litt tid da administrator må godkjenne deg

  #947 Svar

  arne

  ang eget nett for på rørende sjekk noe som heter trygghetsnett. dette er et lukket system, der en kan bruke web kamra.
  nette er drifta av sandefjor kommune i lag med alle kommunene i Vestfold. lfs Vestfold støtter dette nett stede, som er laget spesielt for pårørende til slag rammede..

  #948 Svar

  Kåre

  Beste måten…
  Les lovverket..sammen med Norges lover..noter paragrafer du mener passer deg,og slå disse i bordet.
  Da sjak du se det går greit.

  #39773 Svar

  Jon

  Det virker som på meg at Nav bruker en uttmattelse teknikk ifølge flere jeg har snakket med , kansje for de som har en fysisk permanent skade som en brukket rygg etc kan få igjennom en uføretrygd, men har du psykiske problem som gjør at du ikke fungerer i arbeidslivet eller er gjenntatte ganger utbrent eller har adhd asbergers etc så virker det som det er nærmest umulig å få gehør hos Nav de passer på å bytte ut din kontaktperson hos Nav med jevne mellomrom slik at du blir stadig satt tilbake og må begynne fra nytt å forklare deg eller de nye vil behandle deg som du er frisk og må begynne å bevise at du er syk igjenn og igjenn og får masse press om å komme tilbake til arbeid selv om ikke er i stand til det.og de krever masse av deg av utredninger uten å være villig til å fortelle deg hvilken utredning som kreves.Og selv om legen din skriver at han annbefaler full uføretrygd så gir Nav deg avslag uansett de sitter med all makt på andre siden av bordet og trenger ikke ta noe skriv fra lege psykriater kiropraktor etc alvorlig. De skriver bare at du trenger videre utredning selv om du klager på avslaget og du får en ny runde og søker igjenn de jeg har snakket med har gått 10 13 og 14 år før de fikk uføretrygd og de var alle fått en dårligere psyke pga av alt motstand de hadde fått fra nav og hele den lange prossesen hvor de følte seg som en maktesløs kasteball flere av disse hadde utviklet selvmordstanker pga av Nav som lot de presses alle disse årene og gjennomgå all utredning arb praksis avslag etc i tillegg til at slet fra før. Nav legger en byrde til de som allerede er utslått og det er ren galskap at de som er utslitt psykisk og fysisk må gå gjennom en over 10 års prosses med uttmattelse teknikker, hvem vet om ikke mange slike ikke tålte denne uthalingen og motstanden fra Nav allerede er gått bort pga av selvmord ? Noe er feil med systemet når du ved ett legebesøk kan sykemeldes fra jobben men er du uføre så må du gjennom 10-15 år med utredning og motarbeidelse av Nav og all uvisshet en bærer på gjennom alle disse venteårene.

Viser 10 innlegg - 1 til 10 (av totalt 10)
Svar til: Veien mot uføretrygd? Noen som føler seg motarbeidet av NAV?
Din informasjon: