Livet etter hjerneslag…

Hjem Forum Din Historie Livet etter hjerneslag…

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #951 Svar
  ACV
  Gjest

  Kort fortalt:

  «Jeg ble rammet av hjerneslag 28 april 2006. Blodpropp i venstre frontallapp, hadde lammelse høyre side og mistet tale.»

  Ble født i 1972 med medfødt hjertefeil «fallot tetrade», operert i »76 og senere i »92. Fikk fra barnsben fortalt at idrett og annen fysisk aktivitet måtte jeg passe meg for. Var et såkalt «blått» barn, blå på lepper og fingre. Men gjennom min oppvekst «var» jeg ikke syk. Ga aldri opp, var altfor sta til å innse at enkelte aktiviteter ikke var bra for meg. Drev gjennom min ungdom med karate, aktivt slalom, jakt og fiske. Da min eldre bror dro i militæret ble jeg bestemt på at det skulle jeg også… da det ble min tur å dra på sesjon, var planen klar: jeg SKAL inn i militæret!! Basta!! Etter å ha kranglet med sesjonslegen i nærmere 1 time, dro jeg lykkelig ut døra med vernepliktsbok og innkalling til Sessvoll. Arbeidskompaniet var planen da jeg ankom, men etter 4 dager fikk jeg viteom opptak til skolekompaniet. meldte meg på og klarte opptak, og gjennomførte 3 knallharde måneder og var 3. beste elev….. Inntil kompanisjefen leste min journal. Ble dimmitert og sendt nordover for å tjenestegjøre som skytbaneassistent. Etter 12mnd tjeneste søkte jeg befalsutdanning gjennom HV. Jeg arbeidet under forskjellige kontrakter i neste 14 år som befal og offiser inntil 2006.
  Min stilling var løyntnant og Trp-sjef jeger da hjerneslaget rammet. Hjerneslag og hjertefeil henger sansynligvis sammen…

  Fysisk var jeg nok i min livs beste form, psykisk rustet for krig, sult og stress.

  «Dette skjer ikke meg, er jo bare 36 år» tenkte jeg…. Ingen av mine mentale forberedelser var klar for en slik utfordring. Hva skjer nå, hva med datteren min på 2 år, hva med samboeren hus og hjem…. hva nå???
  Etter en uke på sykehus kom talen gradvis tilbake, syn, og høyre side begynte å virke… jeg kunne gå og snakke tilnærmet normalt etter 6 mnd… nesten frisk.

  Idag 9 år etter arbeider jeg sammen med min samboer og driver egen bedrift og ingen synlige tegn etter hjerneslag… heldig ja, men sliter fortsatt med hukommelse, konsentrasjon og humørsvingninger. Har snakket med lege om dette, men er «for frisk» til å få hjelp…. trenger råd og hjelp til å takle opp og nedturer….

  #952 Svar
  MiaMor
  Gjest

  Jeg sliter med det samme som deg. Hadde hjerneslag for 8 år siden og er under 30 og for frisk til å få noe særlig mer hjelp. Jeg har tatt høyere utdannelse etter slaget, og klarer meg ganske godt, men hverdagslivet er ikke som det skal være og konsentrasjon, humør og energinivå er ikke som før. Søker også råd, men det er vanskelig å finne. Synes det er vanskelig å finne en god balanse mellom arbeid, familieliv/fritid og hvile.

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
Svar til: Livet etter hjerneslag…
Din informasjon:
Rull til toppen