Hjerneslag i lillehjernen/balansesentret

Hjem Forum Din Historie Hjerneslag i lillehjernen/balansesentret

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 24)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #966 Svar
  Svenna52
  Gjest

  For 7 mnd siden ble jeg rammet av hjerneslag, fistel i lillehjernen. Jeg hadde utrolig flaks og overlevde uten store/synlige skader. Det som forundrer meg er hvor lite det er å lese om denne formen for hjerneslag på dette nettstedet. Kunne ønske meg noe mer om denne formen for hjerneslag/blødning.

  #967 Svar
  Randi Nesje
  Gjest

  Dessverre kan jeg ikke noe om dette, men håper noen som vet noe om dette kan svare.
  Hilsen Randi

  #968 Svar
  Blubba
  Gjest

  Jeg fikk også et slag i lillehjernen for 7 mnd siden. Leter fortsatt å Google etter tips og råd for på sykehuset sa de jeg var for lite skadet til å få hjelp til rekonvalesens. Det eneste de sa var at jeg ikke måtte kjøre på 3 mnd og heller ikke gå på fjellet. hmm

  #969 Svar
  willy jakobsen
  Gjest

  Jeg er så uheldig og har hatt to slag, det første fikk jeg i lillehjernen og var på mange måter en grusom opplevelse. Hele verden ble snudd opp/ned, dette varte vel en uke og jeg kastet opp bare jeg bevegde litt på hodet. Røntgen viste flere infarkter. Etter hvert ble det noe bedre og jeg kom meg opp av senga men ble dratt mot venstre da jeg prøvde å gå slik at jeg måtte holde meg fast til veggen når jeg gikk. Etter hvert ble allting bedre, og nå er jeg symptom fri. Så kom slag nr to i hovedhjernen og da ble jeg lam i hele venstre side men det er en annen historie og jeg er i dag nesten 100% rehabilitert takket være tidlig rehabillitering.

  #970 Svar
  Moen 69
  Gjest

  Har en sønn på 15 som fikk slag i lillehjernen. Ingen synlige tegn…Fikk massiv hodepine og oppkast. Konstatert hjerneslag 4 dager senere. Har vært gjennom en masse tester pga sin unge alder. Fant hull i hjerteteveggen. Nå gjenstår hjerteundersøkelsen om det er for stort og skal lukkes eller om det blir medisiner livet ut. Har letet mye på nettet om unge slagpasienter, men finner ikke noe særlig. Er lite forsket på.
  En sitter jo som forelder med en masse spørsmål….mye får en vite av leger, men de kan ikke svare på alt.

  #971 Svar
  Turid ENDRESEN
  Gjest

  Slag:mars 2013:våknet tidlig en morgen og kunne bare bevege meg til venstre.Ringte øyeblikkelig 113 og de kom straks.Ble tatt hånd om på sykehuset.Etter tre Mr var resultatet at det hadde vært en blodpropp i hjernestammen som var forsvunnet,men hadde ødelagt bl.a.balansen.Etter rehab.har dette kommet seg,men bruker fremdeles rullatorer.Dessuten er jeg plaget med et øye og følelsesløshet i venstre kinn.Har andre opplevet dette, event.fått medisin for dette? Det er vanskelig å få henvisning til nevrolog og det tar måneder å komme til.Fastleger har ofte ikke svar når det gjelder spørsmål om det nevrologiske.Er det noen som kan svare på om de har hatt samme problemet med følelsesløshet i ansikt?

  #972 Svar
  KBL
  Gjest

  Fikk lillehjerneslag for et år siden- det gikk mest ut over balansen….. denne har blitt bedre med etterlyser informasjon ang rehabilitering … er ogå plaget av utmattelse. Er det noen som sitter inne med informasjon ang best mulig rehab . Setter jeg utrolig pris på dette…

  #973 Svar
  ullsju
  Gjest

  HEI!
  Har også hatt blødning i lillehjernen, Fikk dette august 2010, og kom som en konsekvens antagelig av hjerteinfarkt, og mye blodfortynnende, og antagelig stresset med dette.
  Fikk da skadet balansenerven, kastet opp flere ganger om dagen de første måneder, men etterhvert kom det seg, og ble bare når jeg stod opp( ett par år). Nå er dette borte.
  Til og begynne med måtte jeg følges, eller bruke rullator, så klarte jeg å gå med staver, og så etter 4 måneder forsiktig alene. Begynte da og trene med fysioterapi hjelp. var helt stiv i nakken, og kunne ikke bevege meg mye, samt at jeg måtte ligge høyt, etter 10 mnd, så kunne jeg gå over til å trene alene, Etterhvert som jeg ble sterkere så klarte jeg å få til en motvirking av ubalansen, men fremdeles når jeg er trøtt, så går jeg mot venstre, og må gjerne holde i en hånd. Kjører bil de fleste dager, men det gikk ett helt år før jeg turde. Nå får jeg av og til noen dårlige dager, men etterhvert som jeg er blitt sterkere så blir det bedre.

  Savner også informasjon om dette, finner lite på nettet. skulle gjerne vist mer om:
  – Burde jeg trent på noe mer spesifikt?
  -Noe jeg kan gjøre av andre ting, som å bruke holdet på en annen måte.?
  – Føler at jeg glemmer mer, er det pga at jeg er for trøtt og bruker mye krefter for å holde mer, eller er noe skadet.?
  – Finnes det noen programmer på en rehab som kunne vært til nytte så jeg klarte meg bedre,? er ikke i jobb lenger, men kanskje jeg kunne klart det om jeg fikk hjelp.
  – er litt mer oppfaren og har endret meg litt, er det normalt, eller er det pga andre ting som at du sliter litt i hverdagen?.
  – er ikke i godt humør hver dag, er det normalt, noe man kan gjøre her?

  liver er jo endret mye, og det er ikke alltid like lett, men godt humør og stå på vilje er vel grunnlaget for mye tror jeg,

  #974 Svar
  KBL
  Gjest

  Hei…. kjekt å høre at det går fremover, om det tar tid…… fikk blopropp i lillhjernen høsten 2014, så har enda litt tid på å bli bedre føler jeg. Håper på bedring etterhvert, har enda daglig problemer med balanse og mye dårlige følelse og smerte i hode og kroppen.
  Har en arbeidsgiver som legger ting til rette slik at jeg kan jobbe 100 prosent setter stor pris på det…….
  Kanskje vi skulle gå sammen for å få mer info ang rehab vedr dette…….

  Hva brukes av smertestillende for våre tilfeller?
  Hvordan trene for best uttelling?

  #975 Svar
  Trond
  Gjest

  Hei.
  jeg er en mann på 53 år. Fikk etter flere år med utmattelse, ørhet og smerter vite av en kiropraktor, at jeg hadde hatt er slag i høyre del av lillehjernen. Dette var i 2011. Funnet ble betegnet som «eldre». Tok dette videre til fastlegen min, og fikk der beskjed om å glemme dette. Det hadde ingen betydning for min situasjon. Jeg fikk meg en ny jobb siden jeg slet med å holde tritt i den jeg hadde. Dette endte med at jeg har vært uten jobb i to år nå. Har skiftet leger et par ganger, og ble i februar henvist til nevrolog for utredning av ME. I den forbindelse ble slaget gjenoppdaget i juni 2015. Må inrømme at jeg har ikke tenkt på det siden 2011. Den nye legen mener at det kan ha noe å si for plagene mine. Har siden februar ventet på utredning på Haukeland sykehus, men vet ikke enda når. Sliter veldig i hverdagen, og siden det ikke «feiler» meg noe, så har NAV avvist søknad om arbeidsavklaringspenger.
  MIn far ble tidlig rammet og invalidisert av slag, så jeg er selvfølgelig veldig urolig for dette. Samtidig så jeg har bare internett til å hente informasjon fra.
  Jeg sliter med utmattelse føler at jeg klarer å yte ca 20%, konsentrasjonsproblemer, hukommelsesproblemer. Responderer veldig negativt på alle typer stress. Er ør i hodet, stiv i nakke og rygg.Har altid smerter noen steder Etter fysiske anstrengesler så får jeg store smerter, gjerne i en uke. Mentalt er livet preget av likegyldighet og angst. Av det er likegyldigheten best. Skyr sosiale sammenhenger. Sover ca 9-10 timer i døgnet.

  Er dette noe som andre med tilsvarende sykehistorie kan relatere til? Jeg har antageligvis hatt dette i 8-9 år nå, og har ødelagt karrieren min ved å «prøve». Hadde en periode med svimmelhet for noen år tilbake, men har ikke lammelser eller noen andre synlige fysiske tegn etter slaget.

  #976 Svar
  victoria
  Gjest

  Hei! Jeg er 33 år og fikk slag i lillehjernen i 2010. Jeg har hatt plager med svimmelhet, utmattelse og dårlig balanse. Har hørt forskjellig om hvorvidt dette vil gå over/ avta etterhvert, og at trening er det beste man kan gjøre. Men når jeg trener virker det som det ikke skal så mye til, før jeg blir svimmel og nummen, særlig ved styrketrening. Er dette vanlig? Er det flere som har samme erfaring ved trening etter lillehjerneslag? 🙂

  #977 Svar
  Leif
  Gjest

  Hei.
  Jeg fikk hjerneslag mars-15,mens vi var i Spania,var innlagt i Spania i 3-uker,før sykepleier kom ned og var med meg hjem,hvor jeg der ble lagt inn på sykehus hjemme i en uke,før jeg fikk dra hjem…ble da utstyrt med 2-rulatorer,noe jeg selv mente og trodde jeg ikke ville trenge,da min bedre halvdel(samboer) er veldig flink til å motivere og støtte med mosjon og trening..
  Fikk nevrologisk fysioterapeut behandling,oppfølging med tilrettelagte øvelser..
  Ble også uten sertifikater i 3. Mndr.,noe som er standard ved slike slagtilfeller…sa de.
  Nå,nesten ett år etter,så er jeg blitt veldig bra,men føler fortsatt dragning mot venstre og bakover,(mot babord låring),men håper at det også skal avta…
  Vi bruker å være 3-5-mndr.borte fra Norge,pga føreforhold,bedre forhold for trim og gåing med shorts og skjorte..
  Problemet som jeg fortsatt har,er tretthet,tretthetsfølelse,føler at jeg stadig er veldig trett,å må/har mest lyst til å legge meg…
  Er det noen som har de samme «problemene» som jeg har,så hadde det vært fint å høre om dette og eventuelt få forslag på hva en kan gjøre for å bedre dette….synes det er tungt,å stadig være så trett,uten at noe normalt skulle tilsi at jeg er trett.

  #978 Svar
  Lise
  Gjest

  Jeg har og hatt slag i lillehjernen,sommeren 2015.
  Er mye plaget av svimmelhet og hodepine, samt øresus. Har og mye prikking i armer og bein.
  Er det andre som har erfaring med det?
  Lurer på om prikking/nummenhet er hjernen som finner andre veier å ha kontakt med nervene på?

  #979 Svar
  ullsju
  Gjest

  HEI!
  Godt at flere kommenterer. Synes det er vanskelig som jeg skrev over å finne faglig støtte her. tenkte jeg skal bidra med mine erfaringer igjen:
  Victoria: joda, har det akkurat slik, Ha begynt med styrketrening igjen, og er blitt dårlig igjen. Jeg tror nå jeg skal prøve å drive mer med bevegelighetstrening, og nesten legebesøk, skal jeg be om hjelp, gjerne fysioterapi støtte fra ett treningssenter, der jeg kan få massasje, eller noe slikt, slik at jeg kan motvirke stivheten som oppstår. Jeg har funnet ut at nakkestivhet er alment kjent problem, og når du trener med vekter eller lignende så vil nok kroppen stivne til, og det gir mange utslag.
  Det jeg kan si er at jo mer en trener, og jo sterkere en blir jo bedre fungerer man i hverdagen.

  Leif: lettt dragning mot en side har jeg og hatt pga balanseorganet. Trening hjelper her. Samt at Fruen har fått meg til å gå fortere, og se litt fremover, da kommer det seg. Men når jeg er trøtt så er det tilbake,

  Lise: svimmelhet og hodepine og øresus er nok kjent ja. svimmelheten kommer vel av at balanseorganet er i lillehjernen, og blir nok skadet. Når man anstrenger seg, virker det på meg som hodepinen kommer. Øresus forstår jeg ikke hvorfor det er der, men har samme problemet.

  Jeg har nå forsøkt meg med å studere litt igjen, og jobbe litt, men det virker vanskelig. Virker som når jeg sitter og leser til eksamen så går det helt gale i hodet. Jeg klarer ikke å konsentrere meg over lang tid, maks ett par timer, så blir det hodeverk, og stivhet i nakke. Om kvelden så er det plutselige akutte smerter, og det er bare å gå å legge seg. Så jeg tror jeg må gi opp dette.

  jeg har etter noen år begynt å komme til min egen konklusjon om at jeg for andre ser helt normal ut, men de langtidsvirkningene jeg sliter med er:
  – Alltid svimmel, men graden varierer av hva jeg har gjort. trening er beste medisin.
  – Konsentrasjonsvansker over tid, kan avhjelpes ved å ta noen pauser gjennom dagen.
  – Lavere grad av evne til å resonnere over en rekke av tanker.
  – Problemer med nakkestivhet som gir økning av svimmelheten. skal nå prøve å få mer hjelp her for å se om det hjelper.
  -Må bruke mer krefter for å «ta meg sammen» og gjøre ulike aktiviteter, lett å sette seg ned i sofaen. Lager huskelister og mål for dagen og uken. Har sagt til de nærmeste at jeg kan ikke for mye så de må velge/Prioritere, og muntre meg opp så skal jeg gå igang.

  Mest av alt er jeg også nå for tiden litt mer deprimert, når det etter noenår går opp for meg at jeg aldri blri helt OK, men må finne en livsstil som gjør at jeg fungerer, ikke lett å akseptere alltid.
  Fint med flere som deler erfaringer og opplevelser.

  #980 Svar
  Turid Endresen
  Gjest

  For svimmelhet har jeg tenkt å forsøke akupunktur.Kanskje andre har forsøkt dette og fått god nytte av det?
  Ellers er det nytteløst å spørre fastlegene,og jeg synes at det forskes altfor lite på hjerneslag/hjerneinfarkt tross at man leser at dette er et av de store problemene i verdens befolkning i dag.
  Har dessverre ikke noe bilde nå,men bor i Bergen og hatt opphold på Universitetsykehuset Haukeland Sykehus ,hvor det fortelles at de har det beste utstyr som finnes.

  Hvorfor forskes det ikke mere på disse aktuelle symtomene som kan gjøre et menneske invalid.?

  Turid Endrese,Bergen

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 24)
Svar til: Hjerneslag i lillehjernen/balansesentret
Din informasjon:
Rull til toppen